φροντίδα κατακεκλισμένου ασθενούς blog katsoulas.eu

Το λουτρό ενός κατακεκλιμένου ασθενή έχει συγκεκριμένους στόχους, όπως είναι φυσικά ο καθαρισμός του δέρματος, η προώθηση της κυκλοφορίας του αίματος στους ιστούς αλλά και η δημιουργία ευεξίας που σου δημιουργεί η σωστή υγιεινή.

Η ατομική-υγιεινή του ασθενή περιλαμβάνει:

 • Λούσιμο κεφαλής
 • Λουτρό σώματος
 • Καθαριότητα προσώπου (φροντίδα οφθαλμών, ρινός, αυτιών, και στοματικής κοιλότητας)
 • Υγιεινή περινεϊκής περιοχής – Τοπική υγιεινή (γεννητικών οργάνων και πρωκτού). 

Με την καθημερινή ατομική υγιεινή του ασθενή επιτυγχάνεται:

 • Απομάκρυνση ρύπων (ιδρώτας, κόπρανα, εκκρίσεις)
 • Μηχανική απομάκρυνση μικροοργανισμών από το δέρμα (η παραμονή στο κρεβάτι αυξάνει την εφίδρωση, και ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών)
 • Χαλάρωση, ανακούφιση του ασθενή
 • Διατήρηση της κινητικότητας των αρθρώσεων
 • Ψυχολογική υποστήριξη του ασθενή από τον νοσηλευτή (όπου αυτό είναι εφικτό)
 • Επισκόπηση όλης της επιφάνειας του σώματος.

Τα κατάλληλα προϊόντα μιας χρήσης διευκολύνουν τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως τη φροντίδα του σώματος και τη λήψη της τροφής, προστατεύοντας παράλληλα τόσο τον ασθενή όσο και αυτόν που τον φροντίζει από τη μετάδοση μικροβίων. Τα δερματολογικά προβλήματα λόγω ηλικίας είναι ένας από τους λόγους που πολλοί ηλικιωμένοι δεν αισθάνονται πια άνετα με το σώμα τους. Ιδίως στα άτομα με ακράτεια, η φροντίδα του ταλαιπωρημένου δέρματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η σειρά ιατρικής δερματολογικής φροντίδας  έχει σχεδιαστεί για την εξυπηρέτηση αυτών των ειδικών αναγκών.

 

Ο κίνδυνος πρόκλησης ερεθισμών και παθήσεων του δέρματος αυξάνεται σημαντικά με την πάροδο των ετών. Διάφορες μελέτες έχουν καταδείξει ότι το 42,5% του συνόλου των ασθενών παρουσιάζουν δερματικούς ερεθισμούς. Ή βάσει άλλων στοιχείων, περισσότεροι από τους μισούς ηλικιωμένους άνω των 70 ετών αισθάνονται δυσφορία από μόνιμο κνησμό

Δες τα προϊόντα μας παρακάτω:

φροντίδα κατακεκλισμένου ασθενούς blog katsoulas.eu

Αφρός Καθαρισμού Χωρίς Ξέβγαλμα 400ml

Είναι ήπιος και απαλός με αποτελεσματική καθαριστική δράση για την προσωπική υγιεινή του ασθενή. Εφαρμόζεται εύκολα και είναι απαλός με το δέρμα. Ελαττώνει την τριβή και βοηθάει την ενυδάτωση του δέρματος. Με ήπιο άρωμα. Η χρήση του είναι ιδανική για την αλλαγή της πάνας, διότι διαλύει τα κόπρανα και απομακρύνει τις δυσάρεστες μυρωδιές αποτελεσματικά.

φροντίδα κατακεκλισμένου ασθενούς blog katsoulas.eu

Γάντια καθαρισμού 8 τμχ.

 

Τα Γάντια Καθαρισμού 8τεμ. είναι μίας χρήσης, υγρά γάντια πλυσίματος– καθαρισμού. Έχουν μια ευχάριστη και ενυδατική δράση και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για το καθάρισμα αντί για το παραδοσιακό πλύσιμο με σαπούνι και νερό.

φροντίδα κατακεκλισμένου ασθενούς blog katsoulas.eu

Σκούφος Λουσίματος χωρίς νερό

Καπελάκι με conditioner για τοπικό λούσιμο κεφαλιού, χωρίς διαλύτες & χωρίς ξέβγαλμα. Ιδανικό για καταστάσεις με περιορισμένη πρόσβαση σε νερό. Περιέχει σαμπουάν & conditioner. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κανονική θερμοκρασία δωματίου ή μπορεί να θερμανθεί σε φούρνο μικροκυμάτων για 15-20’’.

 

φροντίδα κατακεκλισμένου ασθενούς blog katsoulas.eu

Λεκάνη Λουσίματος Φουσκωτή

 

Ιδανική για λούσιμο ασθενών. Με σωλήνα παροχέτευσης μήκους 1,60 m και βαλβίδα ασφαλείας. Εύκολο φούσκωμα με το στόμα ή με αντλία.

φροντίδα κατακεκλισμένου ασθενούς blog katsoulas.eu

Πετσέτες Καθαρισμού για Κλινήρεις Ασθενείς 8 τμχ.

Τα μίας χρήσης υγρά γάντια πλυσίματος- καθαρισμού της ΑΒΕΝΑ έχουν μια ευχάριστη και ενυδατική δράση και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για το καθάρισμα αντί για το παραδοσιακό πλύσιμο με σαπούνι και νερό.
φροντίδα κατακεκλισμένου ασθενούς blog katsoulas.eu

Υγρά Μαντιλάκια Καθαρισμού Σώματος 27x20cm (80 τμχ)

Υγρά μαντιλάκια απαραίτητο και χρήσιμο βοήθημα για την φροντίδα ασθενών και ηλικιωμένων. Η φροντίδα του ασθενή είναι πολύ σημαντική, όχι όμως πάντα εύκολη, η τήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής

 

 

Το πακέτο περιλαμβάνει:

 1. Κρέμα Προστασίας Δέρματος Hartmann Menalind 200ml
 2. Αφρός Καθαρισμού Χωρίς Ξέβγαλμα 400ml
 3. Σκούφος Λουσίματος χωρίς νερό
 4. Υγρές Πετσέτες Καθαρισμού Σώματος 27x20cm (80 τμχ)
 5. Γάντια Διάφανα μιας χρήσεως 100 τμχ.

 

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *